grayscale photo of long-coated dog on area rug
13.11.2020koiran atopia, mehiläisvaha, koiran ihonhoito, koiran kuiva iho, koirien perinnölliset sairaudet, koiran ihon rasvaus

Hau­va­sal­van käyttö koiran atopian hoidossa

Jatkuvaa rap­su­tus­ta, kir­pu­tus­ta ja tukalaa oloa. Olisiko Hau­va­sal­vas­ta apua koiran atopiaan?

Atopia on yksi yleisin koirien ihosairaus. Sen on arveltu olevan yleisempää tietyillä roduilla, kuten sak­san­pai­men­koi­ril­la, noutajilla ja joillakin terriereillä. Atopian on havaittu olevan jossain määrin perinnöllinen. Atooppisen ihon suojakerros on heikompi ja tarvitsee tueksi kosteutusta ja suojaa. Oireita ovat punoittava ja kutiseva iho ja oireet ilmaantuvat usein sinne missä karva on lyhyempää. Oikean diagnoosin varmistamiseksi tulee ensin ottaa huomioon ravinnosta aiheutuvat iho-ongelmat, loiset sekä muut mahdolliset sairaudet.


Atopian oireita voit helpottaa Hauvasalvan avulla. Laita Hauvasalvaa puhtaalle iholle tarvittaessa useita kertoja päivässä. Hauvasalvassa ei ole parfyymia tai eteerisiä öljyjä, joten sitä voi laittaa myös herkille ihon alueille, kuten koiran suupieliin ja silmien läheisyyteen, joissa atopia usein oireilee. Hauvasalva on täysin vedetön ja säilöntäaineeton. 


Vinkki! Salvaa kannattaa laittaa ihon ongelmakohtaan melko pian koiran pesun jälkeen kosteahkolle iholle, jotta kosteus säilyy iholla paremmin. Mehiläisvahakalvo sitoo kosteuden.

Luon­nol­li­sil­la ai­ne­so­sil­la hel­po­tus­ta.

Hauvasalvassa käytetyt kasviöljyt sisältävät luonnollisesti e-vitamiinia sekä omega 3-6- ja 9 rasvahappoja. Mehiläisvahalla on kosteuttavien ainesosien lisäksi antiseptinen vaikutus ja mehiläisvahassa on luontaisesti a-vitamiinia.

Nyt on luettavissa ajankohtaista tietoa tiineys- ja pentuajan ruokinnan vaikutuksesta atopian puhkeamiseen: Tutkimus löy­si uusia koi­rien iho­sai­rauk­siin liit­ty­viä ris­ki­te­ki­jöi­tä

profiili-me.png

Yh­teys­tie­dot

Maatalousyhtymä Könnö

lemmikit@konnonmaatila.fi

+358449778256

 © 2020 Hauvasalva ™